Buffertanks

Buffertank

Heel eenvoudig uitgedrukt is een buffertank een opslagtank voor water, veelal warm water. Het is dus een warmteopslagtank die belangrijk is om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van uw verwarmingssysteem.

De juiste grootte en inhoud van de buffertank wordt door Remue bvba berekend in functie van het volledige verwarmingsontwerp voor uw bedrijf. Zo gaat geen warmte of energie verloren!

Efficiënte warmte opslag

Produceert uw WKK elektriciteit en heeft u de vrijgekomen warmte niet meteen nodig? Dan kan u deze warmte laten verloren gaan, of u kan ze opslaan in een buffertank voor later gebruik!

Bij dergelijke efficiënte warmteopslag kan u de totale capaciteit van uw installatie beperken, overcapaciteit wordt voorkomen. De buffertank werkt uiteraard ook bij overige installaties waarbij een teveel aan warmte kan ontstaan.

Nu ook bouwpakketten

U kan bij ons terecht voor volledige bouwpakketten voor een buffertank, inclusief instructies en bouwtekeningen. Onze bouwpakketten worden volledig in eigen huis vervaardigd en beantwoorden aan de strengste kwaliteitsnormen.

Wij bereiden uw pakket volledig voor, u zorgt voor het transport. U bepaalt vrij of u de opbouw volledig zelf uitvoert, of dat wij een supervisor ter plekke moeten voorzien!

Kwaliteit en ervaring

20 Jaar topkwaliteit

Remue bvba staat garant voor de strengste kwaliteitsnormen. Onze buffertanks worden ontworpen om in alle omstandigheden ruimschoots aan het voorop gestelde doel te voldoen. Niets wordt daarbij aan het toeval over gelaten. Zo stellen wij ook de hoogste eisen aan het laswerk. Kwaliteit en veiligheid zijn immers onze voornaamste prioriteiten.

Zo kunnen we ook onze staande warmteopslagtanks isoleren met ROCKWOL. De romp wordt voorzien van damwandprofielplaten en vlakke platen aan de bovenzijde. De isolatieplaten zijn uiteraard te verkrijgen in een aantal standaard RAL-kleuren.

Bewezen ervaring

Remue bvba is dé buffertank specialist bij uitstek. In België en ver daarbuiten. Klanten over alle continenten heen doen beroep op ons voor zowel warm water opslag, alsook uiteraard koud water opslag voor koelingsdoeleinden. We hebben daarbij wereldwijd een zeer ruime ervaring.

Onze buffertanks worden gefabriceerd volgens de gangbare codes en normen. Dit gebeurt op een bepaalde onderdruk (6 Mb) en overdruk (meestal 30 Mb). Zo bouwen we tanks tot 5 Mio liter! U hoeft zich daarbij geen zorgen te maken betreffende onderhoud of eventuele herstellingen. Ook hiervoor staat Remue bvba garant.